Gratis verzending vanaf €75
Bereikbaar via WhatsApp

Welke werkstoffen wil je graag tegen komen in je acne skincare routine?

Welke werkstoffen wil je graag in je acne huidverzorgingsroutine?

Waarschijnlijk heb je al druk rond gekeken naar huidverzorgingsproducten voor je acne huid. Er zijn talloze middeltjes op de markt, en daarom zie je door de bomen het bos niet meer. Als je iets meer weet over ingrediënten zou je (iets) makkelijker een keuze kunnen maken. Daarom heb ik deze blog geschreven. Hierin heb ik de ingrediënten genoemd die de meeste positieve effecten hebben op een vette acne huid. Pas wel op, teveel van deze stoffen kunnen de huid uitdrogen of irriteren. Voor advies over producten mag je mij altijd contacten via de contactpagina.

De werkstoffen:

Stof 1: Salicylzuur.

Deze zuur remt ontstekingen door de acne bacterie te doden. Exfoliert de huid, zorgt voor een diepe reiniging van de poriën en verwijdert overtollig talg en vuil. Remt de ontstekingen.

Stof 2: L-Amandelzuur

Werkt in het oppervlak van de huid te werken alsmede binnen de poriën voor een diepe maar zachte exfoliatie.

Stof 3: Tea Tree:

Antibacterieel en ontstekingsremmend.

Stof 4: Glycolzuur

Verwijderd dode huidcellen zodat crèmes en serums dieper de huid in kunnen.

Stof 5: Vitamine C (L-ascorbinezuur)

Dit is een antioxidant die je huid beschermd tegen vrije radicalen. Daarnaast werkt het tegen pigmentvlekjes die door acne zijn ontstaan

Stof 6: Retinaldehyde

Retinaldehyde is een vorm van Vitamine A! Het reguleert de talgporductie, is antibacterieel en maakt de huid gezond en egaal.

Stof 7: Hyaluronzuur

Geeft je huid een echte vochtboost waardoor je huid minder talg gaat produceren. Je kan Hyaluronzuur zien als soort sponsjes die de huid in gaan en vocht vanuit het lichaam opnemen. 1 molecuul hyaluronzuur kan 1000x zijn eigen vermogen aan vocht opnemen.

Stof 8: Niacinamide

Deze verzachtende ontstekingsremmer is ook wel bekend als vitamine B3. Het vermindert snel roodheid enirritatie, terwijl de talgproductie wordt gereguleerd om te voorkomen dat poriën verstopt.

Stof 9: Zinkoxide en titaniumdioxide

Minerale UV-filters in zonbescherming die bescherming bieden tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Deze filters sluiten de huid niet af, waardoor er geen puistjes worden veroorzaakt. Het remt ontstekingen en irritatie.

Download ons gratis healthy skin receptenboek!