Gratis verzending vanaf €75
Bereikbaar via WhatsApp

Darmtherapie

Bij Clearskin Huidinstituut zien we dat in 90% van de gevallen huidproblemen ontstaan door een disbalans in de darmen/spijsverteringsstelsel. Door middel van ontlastingsonderzoek via een betrouwbaar laboratorium kunnen we achterhalen wat er misgaat in de darmen en daar een therapieplan op maat voor maken.

Waarbij kan het allemaal fout gaan?
Het kan zijn dat er niet genoeg maagzuur is, waardoor bacteriën, parasieten, schimmels en gisten niet goed kunnen worden afgedood, of dat daardoor de vertering niet goed gaat. We kunnen zien of er te weinig enzymen worden aangemaakt om je voedsel klein genoeg te maken, zodat de voedingsstoffen kunnen worden opgenomen door de darmen. Soms kun je zo gezond eten, maar als je voedsel niet goed wordt verteerd, kunnen voedingsstoffen niet door de darmwand het lichaam in. Het kan ook zijn dat er infecties zijn in de darm, veroorzaakt door een bacterie, schimmel, gist of parasiet. Dan moeten we deze ‘beestjes’ gaan doden. Daarnaast kan het zijn dat er ontstekingsreacties zijn, of dat er sprake is van een lekkende darm, gesloten darm of een biofilm. Al deze zaken kunnen we waarnemen in een darmscreening. Op basis van al deze informatie kunnen we een therapieplan op maat maken, zodat jij van je darm- en huidklachten afkomt.

Welke klachten horen hierbij?
Niet iedereen ervaart duidelijke darmklachten, terwijl het huidprobleem daar wel vandaan kan komen. Het hebben van huidklachten is al een teken dat het waarschijnlijk (90% kans) misgaat in het spijsverteringssysteem. Soms kunnen ook vage klachten zoals vermoeidheid, allergieën, stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, depressie, menstruatieklachten, PMS, hormonale klachten, hoofdpijn/migraine, slechte adem, braken, misselijkheid, pijn in onderrug, oedeem, lage/hoge bloeddruk, gewrichtsklachten, jeuk, infectiegevoeligheid, ondergewicht en slaapproblemen een teken zijn van problemen in de darm. Meer opvallende klachten die horen bij een disbalans in de darmen zijn: winderigheid, bloed/slijm bij de ontlasting, aambeien, constipatie, diarree/dunne ontlasting, wisselend ontlastingspatroon, maagklachten, ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa, Coeliakie, opgeblazen buik en winderigheid.

Darmtherapie een oplossing voor je huidprobleem en een boost voor je gezondheid!
Naast dat we je huid verbeteren, werken we ook aan je gezondheid, en dat ga je merken! Onze klanten ervaren ook een enorme verbetering in energie, concentratie en alle bovengenoemde klachten verminderen/verdwijnen. Wist je ook dat je darmen 70% van je immuunsysteem vormen? Dus als je darmen uit balans zijn, heb je een zwak immuunsysteem. Wat betekent dat ziekteverwekkers gemakkelijk je lichaam kunnen binnendringen.

Heb jij het idee dat jouw huidproblemen veroorzaakt worden door een disbalans in jouw spijsvertering en wil je graag een nauwkeurige diagnose? En wil je daar een op maat gemaakt behandelplan en professionele hulp bij? Neem dan contact met ons op.

Prijs onderzoek: € 525,93

Uitleg resultaten + uitwerking + therapieplan
€ 200,00

Veelgestelde vragen over darmtherapie:

Hoe werkt het darmtherapie onderzoek?
 Je krijgt van ons een test kitje (toegestuurd). Hierin zitten buisjes. Die moet je volgens de bijgeleverde instructies vullen met ontlasting. Daarna stuur je de ontlasting op met de bijgeleverde envelop (dit is gratis). Na 2 weken komt de uitslag. Wij gaan de uitslag zo duidelijk mogelijk voor je proberen uit te leggen en maken een therapie plan op maat.

Kan de test kit ook opgestuurd worden?
Jazeker dat kan! Stuur ons gerust een appje, dan regelen we dat die naar je opgestuurd wordt.

Kan ik ook online begeleid worden?
Ja wij doen ook online consulten om de uitslag te bespreken en jou verder te helpen.

Ik moet meerdere dagen ontlasting afnemen, hoe moet ik de ontlasting in de tussentijd bewaren?
Graag de ontlasting koud bewaren (zoals in een koude schuur of gewoon in de koelkast)

De afname is mis gegaan, wat nu?
Geen paniek, we sturen kosteloos een nieuw test kitje naar je toe.

Download ons gratis healthy skin receptenboek!