Gratis verzending vanaf €75
Bereikbaar via WhatsApp

Dermatitis Perioralis (clownseczeem)

Dermatitis Perioralis, ook wel clownseczeem genoemd is een ontsteking van de huid vaak rondom de mond, bij de neuslippen plooi en in sommige gevallen ook de ooghoeken. De huid is rood en er zijn kleine pukkeltjes te zien gevuld met vocht en talg.

Bij dit huidprobleem is het erg belangrijk dat de juiste diagnose gesteld wordt. Dermatitis Perioralis wordt vaak aangezien als acne of eczeem. Dit komt doordat de kleine pukkeltjes op puistjes kunnen lijken. Als het pukkeltje uitdroogt ontstaat er een schilferende huid, wat weer lijkt op eczeem. Ik zie dat dit huidprobleem enorm vaak verkeerd behandeld wordt door doktoren of andere huidspecialisten omdat ze denken dat het acne of eczeem is. Met als gevolg dat het huidprobleem erger word of niet verdwijnt. Dit komt doordat Dermatitis Perioralis anders behandeld moet worden dan acne of een andere vorm van eczeem.

Het huidprobleem is vaak hardnekkig maar met eenvoudig advies op te lossen. Kom gerust langs zodat ik de juiste diagnose kan stellen en uw het juiste advies kan geven.

Behandelmogelijkheden bij Dermatitis Perioralis

  • Advies en supplementen
  • LED lichttherapie Dermalux

Kom langs voor een intake gesprek.

Kom langs voor een intake gesprek (inclusief huidscan) om uw huidprobleem duidelijk in beeld te krijgen. Vervolgens bespreek ik met u de behandel mogelijkheden.

Wij verzoeken u graag het volgende mee te nemen naar de intake:

  • Huidverzorgingsproducten die u op dit moment gebruikt.
  • Supplementen die u op dit moment gebruikt.

Op basis van alle informatie stellen we een duidelijk behandelplan op.

Ons resultaat

U bent bij ons in goede handen

Download ons gratis healthy skin receptenboek!