Gratis verzending vanaf €75
Bereikbaar via WhatsApp

Tips om een puistje zo snel mogelijk te laten verdwijnen.

Met deze tips is je puistje zo verdwenen!

Je zal altijd zien, net voor een belangrijke dag ontstaat er een puistje of onderhuidse ontsteking op je gezicht. Je wilt er daarom zo snel mogelijk vanaf. Uit ervaring weet je dat het uitknijpen van een puistje niet de oplossing is. De roodheid en beschadiging word dan alleen maar erger, waardoor de ontsteking juist meer zichtbaar wordt. Maar wat kan je wel doen om zo snel mogelijk van een puistje af te komen? Hoe zorg je ervoor dat het plekje snel minder zichtbaar wordt? Om jou te helpen een puistje snel te laten verdwijnen heb ik in deze blog 7 stappen uitgeschreven die je kan volgen.

Do’s om je puistje snel te laten verdwijnen of verminderen:

De 6 stappen die je kan volgen om je puistje laten verdwijnen:

Stap 1: Ijs

Om de ontsteking te remmen kan je een ijsblokje gebruiken. Ga met het ijsblokje 2/3 minuten met rond draaiende bewegingen over de ontsteking. Herhaal dit 2/3 per dag. Doe dit in de begin fase van je ontsteking en je zult zien dat de ontsteking snel geremd wordt.

Salicylzuur is een ingrediënt wat in huidverzorgingsproducten voorkomt. Het is wetenschappelijk bewezen dat salicylzuur een ontstekingsremmende en bacterie dodende werking heeft.

Salicylzuur is in olie oplosbaar en kan daardoor goed de porie in komen en overtollig talg oplossen. Daarnaast heeft het een ex-foliërende werking. Dat betekend dat het de huid verdunt door de dode huidcellen af te stoten. Hierdoor kan het talg de huid beter uit. Met een SOS stick kan je plaatselijk een hoger percentage salicylzuur aanbrengen op de ontsteking. Die gaat dan meteen aan de slag om de ontsteking te remmen. Let op: zorg altijd dat je een SPF gebruikt na het gebruik van zuren.

Stap 3: Benzoylperoxide

Over de spot treatment met salicylzuur kan je een laagje benzoylperoxide aanbrengen. Benzoylperoxide is een zalf te koop bij de drogist (bijvoorbeeld bij de kruidvat). De stof benzoylperioxide heeft ook een bacterie dodende werking en droogt het puistje uit. Zorg ervoor dat je deze zalf alleen plaatselijk gebruik.

Stap 4: Zorg voor een gezonde levensstijl.

Een gezond lichaam betekend een beter immuunsysteem. Als je lichaam een sterk immuunsysteem heeft kan je lichaam de ontsteking beter remmen, bacteriën beter doden en beter de beschadigde huid herstellen.

Zorg dus dat je zo gezond mogelijk ga eten. Verminder de inname van suiker en koolhydraten inname en neem extra vitamines en mineralen. Je kan hiervoor supplementen gebruiken. Maak bijvoorbeeld een extra gezonde smoothie i.c.m. supergreens. Wat ook goed werkt is veel groenten en fruit eten. Daarnaast voorkomt gezonde voeding dat er nog meer ontstekingen kunnen ontstaan.

Hou er rekening mee dat voornamelijk ‘s nachts wanneer je slaapt je lichaam herstelt. Eet na 20:00 geen suiker houdende producten of koolhydraten meer, zodat je lichaam niet ‘s nachts bezig hoeft te zijn met je bloedsuikerspiegel. Je lichaam kan zich dan volledig focussen op het zo snel mogelijk remmen van de ontsteking. Het puistje zou dan veel sneller verdwijnen.

Stap 5: Laat een huidspecialist de ontsteking verwijderen.

Een in acne gespecialiseerde huidspecialist heeft tijdens de opleiding geleerd hoe het talg op een verantwoorde manier te verwijderen. Dit gebeurt geheel steriel zodat er geen nieuwe bacteriën bij kunnen komen. We hebben een techniek geleerd om een ontsteking te verwijderen zonder de huid teveel te beschadigen en zonder de ontsteking dieper de huid in drukken. Hierdoor is het talg toch uit de huid en zullen er geen littekens ontstaan. Als het pus uit de ontsteking is zou je ontsteking sneller genezen.

Stap 6: Blijf uit de zon

Vermeid zoveel mogelijk de zon of gebruik een goede SPF 30! Zo voorkom je dat de ontsteking een pigmentvlekje wordt.

Stap 7: camoufleren

Als de ontsteking of het puistje echt net een dag voor een belangrijke dag is ontstaan zou je het kunnen camoufleren met make-up. Een groene camouflage zou de roodheid minder zichtbaar maken. Doe over de groene camouflage een huidkleurige camouflage. Ja zal zien dat de roodheid een stuk minder ziet.

De don’ts als je een puistje wilt verminderen:

Krabben.

Blijf zoveel mogelijk van de ontsteking af. Ik weet dat dit heel moeilijk is, maar het is wel belangrijk. Op je handen zitten veel bacteriën. Door er constant aan te zitten komen er alleen maar meer bacteriën op de plek terecht waardoor die langer blijft ontsteken en irriteren. Daarnaast maak je al snel de ontsteking en de huid eromheen alleen maar meer kapot, waardoor het herstel veel langer gaat duren. Als je een witte kop op een puistje open krabt is er kans dat je de bacteriën en talg over de huid verspreid waardoor er juist meer puistjes gaan ontstaan.

Eigen huis tuin en keuken middeltjes ontwikkelen.

Het internet staat vol met allerlei huis tuin en keuken middeltjes om je puistje te verminderen. Pas hiermee op! Je kan al snel allergische reacties krijgen of flinke irritatie. Dan ben je dus nog verder van huis. Kies alleen voor producten die ontwikkeld zijn om op je huid aan te brengen.

Voorkomen is beter dan genezen.

Heb je in de komende periode een belangrijke dag ingepland staan en wil je voorkomen dat er een puistje ontstaat? Weet dan dat een puistje zich soms al twee weken voordat die zichtbaar wordt ontwikkeld. Begin dus twee weken van te voren al met een gezonde leefstijl, onderga een behandeling en gebruik juiste skincare producten!

Ik hoop dat ik je zo heb kunnen helpen en dat je puistje snel weg trekt. Als je vragen hebt dan mag je die altijd stellen!

Download ons gratis healthy skin receptenboek!