Gratis verzending vanaf €75
Bereikbaar via WhatsApp

Hoe vind ik een goede huidspecialist?

Waar moet ik op letten als ik een goede huidspecialist wil vinden?

Zodra je besloten hebt om je huid te gaan behandelen door een huidspecialist, ga je op Google opzoek naar een schoonheidssalon of huidinstituut. Er komen talloze opties naar voren. Al die keuzes maken het heel moeilijk. Je wilt het aller beste voor je huid, maar waar doe je nou goed aan? Waar moet je op letten? Welke schoonheidsspecialist of huidspecialist is goed in zijn/haar vak en werkt veilig?

Waar je op moet letten om een goede huidspecialist te vinden zijn de volgende punten:

  • Is deze huidspecialist in bezit van een diploma?
  • Gaat deze huidspecialist met de technologie en ontwikkelingen mee? (Volgt ze cursussen om steeds bij te leren?)
  • Is de schoonheidssalon aangesloten bij een branche organisatie?
  • Is deze huidspecialist gespecialiseerd in jou huidprobleem?
  • Met welke merken werkt deze schoonheidssalon?
  • Met wat voor apparatuur werkt deze schoonheidssalon?
  • Behaalt deze schoonheidssalon mooie resultaten?
  • Werkt deze huidspecialist ook van binnenuit?
  • Wat past bij jou?

 

1. Een goede huidspecialist heeft een diploma.

Helaas zijn er heel veel ”zogenaamde” huidspecialisten aan het werk zonder in het bezit te zijn van een diploma. Het woord huidspecialist of schoonheidsspecialist is niet beschermd. Iedereen mag zichzelf schoonheidsspecialiste of huidspecialist noemen. Dit vind ik als opgeleid schoonheidsspecialist heel erg. Een huid beoordelen is heel lastig, daar heb je echt goede scholing voor nodig. Als een behandeling uitgevoerd wordt op een huid die daar niet voor geschikt is, kan dat fout gaan. Hierdoor kan een huid blijvende schade oplopen. Altijd checken dus of een huidspecialist geschoold is of niet!
 

2. Een goede huidspecialist kan je herkennen doordat ze aangesloten zijn bij een branche organisatie.

De makkelijkste manier om te zien of een huidspecialist in het bezit is van een diploma, is door na te gaan of de schoonheidsspecialist aangesloten is bij de ANBOS. De ANBOS is de branche organisatie voor schoonheidsspecialisten en daar mag je alleen lid van worden als je in het bezit bent van een diploma. De ANBOS controleert dit streng. ANBOS schoonheidsspecialisten zijn daarnaast verplicht om te houden aan de richtlijnen voor hygiene, arbeid en milieu. Daarnaast heeft een ANBOS gecertificeerd schoonheidssalon een goede klachtenafhandeling, een onafhankelijke klachtenfunctionaris en is lid van een Geschillencommissie Uiterlijke Verzorging. Als een schoonheidsspecialist specialisaties heeft (bijvoorbeeld acne), dan zijn de huidspecialisten verplicht om om de drie jaar een nascholing te volgen.

 

3. Een goede huidspecialist blijft doorleren.

In mijn ogen blijft een goede huidspecialist zich altijd door ontwikkelen. Er worden ieder jaar weer talloze nieuwe ontdekkingen gedaan. Als een huidspecialist na de opleiding stopt met leren, mis die heel veel kennis en ontwikkelingen.

Door met regelmaat cursussen en trainingen te volgen blijf ik (als huidspecialist) altijd op de hoogte van de laatste inzichten en ontwikkelingen. Ik laat dit zien aan mijn klanten door foto’s te maken tijdens cursus dagen en dit te delen op social media accounts. Ook deel ik daarop mijn certificaten. Ik heb mijn certificaten en diploma’s altijd in mijn huidinstituut liggen zodat klanten ernaar kunnen vragen en in kunnen zien. Hier zou je dus naar kunnen vragen als je een huidspecialiste heb gevonden.

4. Bij een goede acne specialist krijg je (vaak) acne behandelingen vergoed.

Heb jij last van acne? Dan is het ook niet onbelangrijk is om na te gaan of acne behandelingen bij jou huidspecialist vergoed worden door de zorgverzekeraar. Niet bij alle schoonheidsspecialisten worden die behandelingen vergoed. Alleen als een schoonheidsspecialist lid is van de ANBOS, een acne specialisatie gevolgd heeft en in het bezit is van AGB-codes, mogen de acne behandelingen bij deze specialist vergoed worden. Om te kijken of jij je acne behandelingen vergoed krijg, check je polisvoorwaarden bij je zorgverzekeraar.

5. Een goede huidspecialist werkt met goede merken.

Er zijn velen huidverzorgingsmerken op de markt. Sommige schoonheidsspecialistes richten zich meer op ontspanning en gebruiken daarom producten die niet heel effectief zijn, maar wel lekker ruiken en aanvoelen. Andere schoonheidsspecialisten werken meer huidverbeterend en kiezen daarom voor wat duurdere producten, die minder lekker ruiken en aanvoelen maar wel veel effectiever zijn. Let daarom goed op wat je zoekt. Als je voor huidverbetering wilt gaan, ga dan niet opzoek naar goedkope producten en behandelingen. Goede producten en behandelingen zijn helaas gewoon een stuk duurder. Dit komt door de dure onderzoeken die gedaan worden, duurdere ingrediënten en dure apparatuur die gebruikt wordt.

6. Een goede huidspecialist werkt met veilige apparatuur.

Check goed de apparatuur waarmee de huidspecialist werkt. Helaas zie ik nog heel vaak dat huidspecialisten met apparatuur werken wat gekocht is op Chinese websites. In de Europese Unie moet apparatuur een CE-markering hebben, zodat het goedgekeurd is op veiligheid binnen de regels van de EU. Veel Chinese apparatuur hebben geen CE-markering of hebben een nep CE-markering die erg op het originele CE-markering lijkt. Hierdoor kan het zijn dat de apparatuur niet voldoet aan de verwachtingen, geen resultaat geeft of in het ergste geval zelfs (blijvende) schade aan de huid brengen.

Zo zie ik met regelmaat beauty ondernemers die werken met gevaarlijke laser apparatuur wat gekocht is in China, niet gecontroleerd is op veiligheid en geen opleiding voor gevolgd is. Echt onverantwoord! Je kan iemand daardoor levenslang verminken.

Wat ik ook vaak zie is klanten die LED lichttherapie ondergaan zijn in een salon en zeggen geen resultaat behaald hebben. Ik check dan met welke apparatuur er gewerkt is in die salon. Uiteindelijk blijkt dan dat het namaak lampen zijn uit China. Dat is gewoon weggegooid geld. Waar ik mij ook altijd over verbaast is dat er Micro needling behandelingen uitgevoerd worden waarbij salons niet de naalden weggooien en vervangen bij iedere klant. Erg onhygiënisch.

Wees dus heel voorzichtig en kieskeurig als salons met apparatuur werken! Doe goed onderzoek en ga niet voor goedkoop.

7. Een goede huidspecialist heeft veel goede reviews.

Om ervaringen van andere klanten lezen kan je de reviews van de salon op Google of Facebook opzoeken. Dit geeft je een beeld wat anderen ervan ervaren hebben. Op Google kunnen (slechte) reviews niet verwijderd worden en is het ook lastiger om nep reviews te plaatsen. Kijk daar dus altijd als eerste op.

8. Een goede huidspecialist deelt mooie (realistische!) resultaat foto’s.

Dit vind ik zelf een hele belangrijke. Als een huidspecialist resultaat behaalt, zou die dat moeten kunnen aantonen. Dit kunnen ze doen door resultaat foto’s te delen op hun website of social media. Ben je opzoek naar een huidinstituut echt voor huidverbetering? Check dan altijd eerst de resultaten die online staan!

9. Een goede huidspecialist werkt ook van binnenuit.

Bij bepaalde huidproblemen zoals acne en rosacea is het belangrijk dat er ook gekeken wordt naar wat er in het lichaam afspeelt. Verkeerde voeding, een lekkende darm of een disbalans in de hormoonhuishouding kan acne of rosacea veroorzaken. Als dit het geval is, dan kan je crèmes blijven smeren en behandelingen ondergaan, maar met minimaal resultaat. Als je last heb van die huidproblemen kan je het beste opzoek gaan naar een huidspecialist die ook supplementen verkoopt en voedingsadviezen of voedingsintolerantie testen uitvoert. Dit is soms moeilijk te vinden. Bij Clearskin Huidinstituut werken we van binnenuit en van buitenaf.

10. Wat past bij jou? wat vind je belangrijk?

Als je een huidspecialist of salon uitkiest is het raadzaam om na te gaan of de manier van werken, de producten en de huidspecialist bij jou past. Heb je bijvoorbeeld bepaalde wensen: Wil je bijvoorbeeld geen parabenen in de producten? Of wil je alleen biologische vegan producten? Of ben je allergisch voor sulfaten, dus wil je daarom dat ze met een merk werken waarbij de producten sulfaat vrij zijn? Wil je geen apparatuur of juist wel? Vraag je ook na de eerste behandeling af: past deze huidspecialist bij mij? Als er geen goede connectie is dan ga na de eerste behandeling opzoek naar een andere.

Waarom is dit zo belangrijk?

Er kan veel fout gaan op het gebied van huidverbetering. Zo hoor je nog wel eens dat er blijvende schade is ontstaan door een chemische peeling of lazer behandeling. Er ontstaan bijvoorbeeld brandwonden, pigment problemen of littekens. Dit kan gebeuren als een (ongeschoold) schoonheidsspecialist de huid verkeerd beoordeeld en daarop de verkeerde behandelingen of instellingen op een apparaat toepast. Af en toe zie je dit op tv of in het nieuws. Zo zag ik dat hier een keer in een uitzending van radar. Ook was er in 2019 een beautyketen failliet gegaan, waarbij duizenden gedupeerde zich melden en een aantal met flinke brandwonden van lasertherapie. Lees daar hier een artikel over. Een keten betekend dus ook niet altijd dat het goed is! Goed opletten dus, laat niet zomaar iemand met je huid knoeien!

Ik wil jullie niet bang maken, maar wel waarschuwen. Er zijn gelukkig meer opgeleide huidspecialisten die hun werk goed en professioneel doen, dan zogenaamde ”huidspecialisten” die zonder diploma en met gevaarlijke apparatuur werken. Doe goed je onderzoek voordat je een praktijk bezoekt zodat je niet bang hoeft te zijn.

Conclusie

In een goede schoonheidssalon worden er uitsluitend alleen door gediplomeerd schoonheidsspecialisten gewerkt, die altijd door blijven leren d.m.v. cursussen en trainingen. Ze werken met goede kwaliteit apparatuur (niet uit China) en goede huidverbeterende producten. Bij acne en rosacea werken ze ook van binnenuit. Ze behalen mooie resultaten en tonen dat op foto’s en video’s aan. Daarnaast hebben ze goede reviews.

Ik hoop jullie zo geholpen te hebben met de zoektocht naar een goed huidinstituut of schoonheidssalon. Natuurlijk ben jij ook van harte welkom in mijn huidinstituut. Ik werk huidverbeterend en heb de beste apparatuur en producten voor je klaar staan. Mijn resultaten zijn te zien op mijn website en social media.

 

Download ons gratis healthy skin receptenboek!