Gratis verzending vanaf €75
Bereikbaar via WhatsApp

Hoe verhoog je je weerstand

Minder kans om ziek te worden? Verhoog je weerstand!

In de koudere herfst- en wintermaanden hebben we een minder goede weerstand. Hierdoor worden we sneller ziek. Virussen krijgen meer kans om ons ziek te maken. Het is daarom een goed moment om te gaan werken aan het verhogen van je weerstand. In deze nieuwsbrief geef ik tips om je weerstand te verhogen en we hebben een leuke actie op een supplementen- weerstand pakket.

Waardoor ontstaat er een verminderde weerstand?

 • Veel stress
 • Eenzaamheid
 • Ongezonde voeding
 • Te weinig slaap
 • Alcohol
 • Disbalans aan vitamine/mineralen/vetzuren.

 

Tips om je weerstand te verhogen:

 1. Zorg voor veel gezonde voeding
  Uit onderzoek blijkt dat slechts 5% van de Nederlanders hun dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit binnenkrijgt, WOW! Ik schrik van die cijfers, want de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit wat aangeraden wordt is al veel lager dan dat ik zelf zou adviseren. Ik raad iedereen aan minimaal 400 gram groenten en 2 stuks fruit per dag te eten. Liever nog meer. Zo krijgen we een hoge hoeveelheid vitamine en mineralen binnen, die vrije radicalen (gifstoffen) onschadelijk maken. Veel mensen denken gezond te eten doordat ze bijvoorbeeld een boterham met kaas eten. Dit is vulling, geen voeding. Salades, verse soep en smoothies zijn een beter idee!

 2. Beperk slechte voeding
  Alcohol, zaadoliën, pesticiden, suikers en e-nummers verminderen onze weerstand. Beperk dit zo veel mogelijk. Natuurlijk mag je af en toe een keer genieten van iets lekkers (bijvoorbeeld één keer in de week een gebakje op zondag of een keer een patatje op zaterdag) maar doe dit niet te veel. Door iedere dag ongezonde voeding naar binnen te werken raakt je hele systeem uit balans en ontstaan er laaggradige ontstekingen. Hierdoor staat je immuunsysteem altijd een beetje aan. De ‘soldaatjes’ in je lichaam zijn dan altijd aan het werk. Komt er dan een keer een grote ziekteverwekker binnen? Dan zijn je ‘soldaatjes’ te moe om de indringer aan te vallen en ben je veel langer ziek.

 3. Zorg voor voldoende ontspanning
  Wandelen in het bos, op het strand, in de bergen of in een park is een enorme boost voor je immuunsysteem. Laat daarbij je telefoon ook lekker thuis of kijk er niet op. Dit wordt door veel mensen onderschat. Gun jezelf rust. Ga een dagje naar de spa, boek een massage of doe aan yoga/mindfulness.

 4. Leef je mooiste leven

  Veel mensen zijn ongelukkig. Niet blij met hun werk, hebben financiële problemen, voelen zich ongelukkig in relaties of zijn eenzaam. Dit kan een enorme aanslag zijn voor je immuunsysteem.

  Je creëert je eigen leven. Neem verantwoording, onderneem actie: leef je droom, luister naar je hart en durf keuzes vanuit je hart te maken. Negeer je ego dat tegen je zegt dat je het niet waard bent, niet kunt of allerlei andere smoesjes die je ego verzint. Je verdient het om je mooiste leven te realiseren. Ik adviseer je hier over boeken te gaan lezen. Dit zou je helpen met jouw droomleven te realiseren (waaronder een mooie egale huid). Mijn top 4 boeken over mindset zijn:

  Master your mindset – Micheal Pilarczyk
  Je bent wat je denkt – Micheal Pilarczyk
  Manifesteren kan je leren – Willemijn Welten
  Wonderen manifesteren – Willemijn Welten

 5. Zorg voor voldoende slaap
  Je hebt minimaal 7 uur slaap nodig zodat jouw lichaam goed kan herstellen. Optimaal is 8-10 uur slaap. Slaap jij minder dan 7 uur per nacht? Grote kans dat jouw systeem uit balans is of gaat raken. Genoeg slaap is van belang om gezond te blijven.

 6. Zorg voor een juiste balans aan vitamine, mineralen en vetzuren.
  Mensen worden tegenwoordig veel sneller ziek dan vroeger. Hoe komt dat? Voor een groot gedeelte ontstaat dit door een disbalans in vitamine D, C en omega 3 vetzuren in ons lichaam.

  Vitamine D:
  We maken te weinig vitamine D aan omdat we veel meer binnen zitten dan vroeger. In de oertijd liepen we hele dagen buiten op zoek naar voedsel. Onze huid werd vroeger veel meer blootgesteld aan zonlicht. Hierdoor zorgden we voor een grote hoeveelheid vitamine D in ons lichaam.

  Tegenwoordig hoeven we niet meer op zoek naar onze voeding in de natuur en kunnen we het gewoon bij de supermarkt kopen. De meeste mensen werken grotendeels binnen en daardoor zien we amper nog zonlicht. Hierdoor ontstaan enorme tekorten. Uit onderzoek blijkt dat 60% van de Nederlanders een vitamine D tekort heeft. Bij ouderen is dit zelfs 90%.

  Waarom is vitamine D zo belangrijk? Vitamine D draagt bij aan 300 processen in het lichaam. Het is voornamelijk verantwoordelijk voor de opname van calcium in de botten. De reden dat ouderen ook snel hun botten breken (bijvoorbeeld de heup) is dus meestal een vitamine D tekort. Daarnaast helpt vitamine D bij soepelere spieren, bevordert het een gezond afweersysteem en verhoogt het de weerstand tegen infecties. Vitamine D helpt ook bij het behoud van een gezonde bloeddruk, het zorgt voor gezonde cellen en weefsels en het is belangrijk voor de vruchtbaarheid. Tevens is vitamine D ook belangrijk voor het zenuwstelsel en de hersenfuncties. Kortom, als je hier een tekort aan hebt gaat het lichaam achteruit en wordt je immuunsysteem zwakker.

  Vitamine C:

  Ook vitamine C is enorm belangrijk voor onze gezondheid en ons immuunsysteem. Helaas krijgen we ook bijna allemaal niet voldoende vitamine C in ons lichaam. Dit komt doordat onze groenten en fruit veel minder vitamine C bevat dan vroeger. Onze groente en fruit bevatten veel minder vitamine C doordat de voedingsbodem uitgeput is. We zijn met 8 miljard mensen op de wereld en iedereen moet te eten krijgen. We verbouwen in enorme hoeveelheden op dezelfde stukken grond. Vroeger groeide alles door elkaar en vielen de blaadjes, groenten en het fruit wat niet opgegeten werd op de grond. Dieren konden ook overal hun ontlasting kwijt waardoor er een mega vruchtbare grond ontstond. Tegenwoordig proberen we de grond vruchtbaarder te krijgen met kunstmest, zodat onze groenten toch nog vitamine en mineralen bevatten. Echter is dit niet te vergelijken met hoe vroeger de grond vruchtbaar bleef. Hierdoor krijgen veel mensen te weinig vitamine C binnen, terwijl vitamine C enorm belangrijk is voor een sterk immuunsysteem.

  Vitamine C doet nog veel meer: Het ruimt de vrije radicalen op, ondersteunt de productie van het collageen (hierdoor krijgen we gezondere darmen, bloedvatwanden en huid), ondersteunt het energieniveau en is goed voor geestelijke energie.

  Omega 3 vetzuren:

  Vroeger aten we veel meer vette vis (omega 3) dan tegenwoordig. Ook eten we tegenwoordig zaadoliën (omega 6): zonnebloemolie, raapzaadolie, koolzaadolie, lijnzaadolie ect., dat aten we vroeger nooit. Met als gevolg dat we veel te veel omega 6 binnenkrijgen in verhouding tot omega 3. Een teveel aan omega 6 werkt ontstekingsbevorderend en daardoor kunnen er laaggradige ontstekingen ontstaan. Hierdoor blijft het immuunsysteem altijd aan staan en de ‘soldaatjes’ in je lichaam raken vermoeid. Als er een ziekteverwekker het lichaam binnendringt, kunnen je ’soldaatjes’ niet goed aanvallen. Hierdoor kunnen huidproblemen en op lange termijn ziekten ontstaan.

  Het is dus van belang dat we stoppen met het overmatig consumeren van omega 6 vetzuren en veel meer omega 3 binnenkrijgen. Grote hoeveelheid omega 6 zit in bijna alle bewerkte producten (taartjes, koekjes, broodsmeersels, chips, kant- en klaar maaltijden ect.). Dit kan je het beste vervangen voor groenten, fruit, noten, zaden, paddenstoelen en de juiste vetten (olijfolie voor koud gebruik en kokosolie om in te bakken). Omega 3 zit in vette vis (zalm, haring, makreel, sardines) en dit zouden we dus veel meer moeten eten. Nog iets waar we op moeten letten: in wilde vis zit veel meer omega 3 dan in gekweekte vis.

Hoe zorg je ervoor dat je voldoende vitamine C, D en vetzuren in je lichaam krijgt?

Door de uitputting van de voedingsbodem kan het best lastig zijn om met voeding voldoende vitamine C binnen te krijgen. Ook maken we in de herfst- en wintermaanden geen vitamine D aan in Nederland omdat de zon niet sterk genoeg is. Je hebt ook alleen genoeg omega 3 vetzuren in je lichaam als je minimaal 5 dagen in de week vette vis eet (en dan geen gekweekte maar echt alleen wilde vis), dit is tegenwoordig bijna onmogelijk vanwege de enorm hoge kosten.

Om het immuunsysteem te ondersteunen is het wenselijk om je vitamine D, vitamine C en calcium aan te vullen met supplementen. Er is speciaal hiervoor een supplementen pakket samengesteld om jouw weerstand te verhogen, met een waanzinnige korting!

Het weerstand pakket

Inhoud:

Vitamin C+ Sckin Nutrition
Omega+ family pack Sckin Nutrition
Vitamin D+ Sckin nutrition

Pakket actie: Gratis vitamine D en 10% korting op de vitamine C en Omega+ Family pack.

Van € 232,50 Voor € 179,00

Een waanzinnige korting op de beste supplementen.

De korting is geldig t/m 30 november 2022.

Bestel hier online of koop het pakket in de salon. Je kan mij een berichtje sturen als ik een weerstand pakket voor je apart moet zetten.

OP = OP zolang de voorraad strekt.

Waarom zijn deze supplementen van Sckin Nutrition beter dan andere supplementen?

Bij de vitamine C is dat de vorm die gebruikt wordt. De meeste merken werken met vitamine C in de vorm van ascorbinezuur. Ascorbinezuur kan irriterend werken op de maag en darmen. Ook is deze vorm van vitamine C slecht opneembaar. Bij Sckin Nutrition hebben ze een ascorbaat gebruikt (vitamine C gebonden aan een mineraal). Deze vorm komt ook voor in de natuur en geeft geen maag-darmklachten. Je lichaam kan dit ook goed opnemen. Ook zou je bijna nergens zo’n hoog gedoseerd vitamine C supplement vinden als deze.

Bij omega supplementen moet je kijken naar de hoeveelheid EPA en DHA in een supplement, dit is namelijk de werkzame stof. Nergens vind je deze zo hoog gedoseerd als die van Sckin Nutrition. De EPA werkt pas volledig ontstekingsremmend als je aan de 1000 mg EPA zit, dat haalt bijna geen enkel omega supplement. Veel omega supplementen zijn geoxideerd (dan heeft de vis eerst liggen rotten voordat er een supplement van gemaakt wordt). Dit kan je ruiken als je de capsule door knipt. De omega van Sckin Nutrition is heel zuiver (totoxwaarde <5), dus absoluut niet geoxideerd. Ook zie ik nog wel eens dat goedkope omega 3 supplementen gemaakt zijn van zonnebloemolie, hierdoor krijg je dus weer een enorme hoeveelheid omega 6 in een supplement, wat weer ontstekingsbevorderend werkt. Heb jij een geoxideerd omega 3 supplement op basis van zonnebloemolie? Gooi ze dan snel weg, het is echt troep!

De vitamine D is ook hoog gedoseerd, heel zuiver en gemengd in zuivere olijfolie. Veel vitamine D supplementen zijn gemengd met zonnebloemolie en dat kan ontstekingsbevorderend werken.

Daarnaast is iets wat je veel vindt in supplementen: vulstoffen, kleurstoffen, smaakstoffen en antiklontermiddelen. Deze kunnen ook weer schade geven aan de weefsels in je lichaam. Dit wil je ook niet terugvinden in je supplementen. 95% van alle supplementen is rotzooi.

Ik ben heel kritisch op het uitkiezen van producten die ik verkoop: Sckin Nutrition behoort tot de absolute top.

Bestel hier jouw weerstand pakket en geef je immuunsysteem een boost.

Van € 232,50 Voor € 179,00

 

Download ons gratis healthy skin receptenboek!