Gratis verzending vanaf €75
Bereikbaar via WhatsApp

Hoe kom je van puistjes op de wangen af?

Een veelvoorkomend huidprobleem dat mensen van alle leeftijden treft, is het verschijnen van puistjes op de wangen. Dit ongemak kan ons zelfvertrouwen en onze dagelijkse routine ernstig verstoren. Als iemand die in het verleden zelf heeft geworsteld met puistjes op de wangen en nu honderden anderen heeft geholpen om van dit probleem af te komen, deel ik graag mijn kennis en passie om je te helpen dit huidprobleem te overwinnen.

In deze blog willen we dieper ingaan op de oorzaken van puistjes op de wangen. Het is essentieel om de oorzaak aan te pakken om blijvende verbetering te zien. De oplossing gaat verder dan alleen het gebruik van huidverzorgingsproducten. Voeding en levensstijl spelen vaak een cruciale rol.

Of je nu een tiener bent die door de puberteit gaat of een volwassene die nog steeds last heeft van puistjes, we begrijpen hoe belangrijk het is om de juiste aanpak te vinden voor een gezonde huid. Daarom hebben we deze blog samengesteld om je te helpen begrijpen waarom puistjes op de wangen ontstaan, hoe je ermee om kunt gaan en welke gewoonten je kunt aannemen om toekomstige uitbraken te voorkomen.

Laten we dus diep in de wereld van puistjes op de wangen duiken en ontdekken hoe we dit veelvoorkomende huidprobleem kunnen overwinnen, zodat je met vertrouwen en een stralend gezicht door het leven kunt gaan.

Wat zijn de oorzaken van puistjes op de wangen?

Puistjes op de wangen hebben altijd een onderliggende oorzaak. Als je van je puistjes op de wangen af wilt, is het van essentieel belang om deze oorzaak te achterhalen en aan te pakken. Deze oorzaken kunnen zowel van binnenuit als van buitenaf ontstaan.

Interne oorzaken kunnen variëren, waaronder voedingsintoleranties, darmproblemen, leverproblemen, disbalans in vitamines/mineralen, vochtregulatie, hormonale disbalans en een ongezonde levensstijl met factoren zoals roken, drugs, alcohol en stress. Het is belangrijk te onthouden dat hoewel genetische aanleg een rol kan spelen, het niet betekent dat je machteloos bent tegenover puistjes op de wangen. Voeding en levensstijl kunnen het verschil maken.

Hoe ontdek je de oorzaak van puistjes op de wangen?

Als je niet meteen wilt investeren in een huidscan en bloedonderzoek en eerst zelf wilt experimenteren, zijn hier enkele tips om puistjes op de wangen aan te pakken:

 1. Vermijd goedkope huidverzorgingsproducten met irriterende ingrediënten en kies voor kwaliteitsproducten die specifiek zijn ontworpen voor acne.
 2. Gebruik huidverzorgingsproducten die passen bij jouw huidtype om de huid in balans te houden.
 3. Reinig je huid ‘s ochtends en ‘s avonds met een milde, niet-irriterende gezichtsreiniger.
 4. Gebruik een hydraterend serum om de vochtbalans in de huid te behouden.
 5. Beperk suikerinname en kies voor een uitgebalanceerd dieet met voedzame voedingsmiddelen.
 6. Overweeg zuivelproducten te verminderen of te vervangen door alternatieven zoals amandelmelk of kokosmelk.
 7. Vermijd alcohol en drugs, aangezien ze ontstekingen kunnen bevorderen.
 8. Eet vezelrijk voedsel voor een gezonde spijsvertering.
 9. Zoek manieren om stress te verminderen, zoals meditatie of yoga.
 10. Beperk blootstelling aan giftige stoffen in de omgeving en stop met roken.
 11. Overweeg voedingssupplementen zoals vitamine A, vitamine C, zink en omega-3-vetzuren voor een gezonde huid.
 12. Het is belangrijk op te merken dat de effectiviteit van deze tips kan variëren, afhankelijk van individuele factoren en de ernst van de puistjes.

Wij staan klaar om je te helpen met puistjes op de wangen

Als je al veel hebt geprobeerd zonder resultaat, kan het nuttig zijn om samen te werken met een professional. Bij Clearskin Huidinstituut hebben we opgeleide orthomoleculair huidspecialisten die gespecialiseerd zijn in het behandelen van puistjes op de wangen. We bieden uitgebreid onderzoek, waaronder bloed- en ontlastingstesten en huidscans, en bieden persoonlijk advies en begeleiding. We zijn er voor je en rusten niet voordat er resultaten zijn bereikt. We hebben al veel succes geboekt bij het verhelpen van puistjes op de wangen.

We hopen dat deze blog je waardevolle inzichten heeft gegeven en dat je snel kunt stralen zonder puistjes op de wangen.

FAQ: Puistjes op de wangen

Puistjes op de wangen kunnen worden veroorzaakt door interne factoren zoals voedingsintoleranties, hormonale disbalans en stress, evenals externe factoren zoals huidverzorging en vochttekort.

Ja, genetische aanleg kan een rol spelen, maar voeding en levensstijl hebben ook invloed op het ontstaan van puistjes.

Tips zijn onder andere het vermijden van irriterende huidverzorgingsproducten, het gebruik van producten die passen bij jouw huidtype, en het verminderen van suikerinname.

Professionele hulp kan nuttig zijn, vooral als eerdere pogingen geen resultaat hebben opgeleverd.

Het achterhalen van de oorzaak kan via huidscans, bloedonderzoeken en ontlastingsonderzoeken die wij aanbieden bij Clearskin Huidinstituut

Ja, stress kan hormonale onevenwichtigheden veroorzaken die puistjes kunnen verergeren.

Voedingssupplementen zoals vitamine A, vitamine C, zink en omega-3-vetzuren kunnen helpen bij een gezonde huid.

Stoppen met roken kan ontstekingen verminderen en de bloedtoevoer naar de huid verbeteren, wat kan bijdragen aan een betere huidconditie.

Ja, vezelrijk voedsel kan de spijsvertering bevorderen en bijdragen aan een gezonde huid. Heb je het idee dat je darmen uit balans zijn en daarom de puistjes op je wangen ontstaan? Neem dan contact met ons op voor een ontlastingsonderzoek.

Download ons gratis healthy skin receptenboek!