Gratis verzending vanaf €75
Bereikbaar via WhatsApp

Hoe kom je snel van puisten af?

7 stappen van Clearskin om snel van je puistjes af te komen

Puistjes zijn een veelvoorkomend huidprobleem waar bijna iedereen wel eens mee te maken krijgt. Of het nu gaat om een sporadische uitbraak of een meer hardnekkig probleem, puistjes kunnen vervelend zijn en ons zelfvertrouwen aantasten. Gelukkig zijn er verschillende manieren om ze (snel) te laten verdwijnen en een heldere, stralende huid te herstellen. Bij ClearSkin Huidinstituut delen we graag onze 7 tips voor het effectief aanpakken van puistjes.

 

In 7 stappen van je puistjes af

 1. Reinig de huid grondig
  Een goede reinigingsroutine is essentieel voor het voorkomen en behandelen van puistjes. Reinig ‘s ochtends en ‘s avonds om overtollig talg, vuil en bacteriën te verwijderen die puistjes kunnen veroorzaken. Gebruik bij voorkeur een milde, niet-comedogene reiniger die speciaal is geformuleerd voor jouw huidtype. Clearskin kan je helpen met het bepalen van jouw huidtype én de juiste reiniger.
 2. Vermijd het uitknijpen van puistjes
  Hoewel het verleidelijk kan zijn om puistjes uit te knijpen, kan dit leiden tot ontsteking, littekens en verspreiding van bacteriën. Laat puistjes met rust en laat ze op natuurlijke wijze genezen.
 3. Hydrateer je huid
  Hydratatie is belangrijk. Kies voor een olievrije, niet-comedogene moisturizer om je huid gehydrateerd te houden zonder de poriën te verstoppen.
 4. Pas op met make-up
  Kies bij voorkeur voor make-up die niet-comedogeen is en de poriën niet verstopt. Verwijder ‘s avonds grondig alle make-up om te voorkomen dat de poriën verstopt raken en het puistjes veroorzaakt.
 5. Let op je voeding en levensstijl
  Een gezond dieet en levensstijl kunnen ook enorm bijdragen aan een gezonde huid. Een gezond lichaam betekend een beter immuunsysteem. Als je lichaam een sterk immuunsysteem heeft kan je lichaam de ontsteking beter remmen, bacteriën beter doden en beter de beschadigde huid herstellen. Drink voldoende water en vermijd overmatige consumptie van suiker en koolhydraten omdat deze factoren kunnen bijdragen aan puistjes.
 6. Gebruik actieve ingrediënten
  Zoek naar huidverzorgingsproducten die actieve ingrediënten bevatten zoals salicylzuur, benzoylperoxide of tea tree olie. Deze ingrediënten staan bekend om hun vermogen om puistjes te bestrijden door overtollig talg te verminderen, de poriën te ontstoppen en bacteriën te doden.
 7. Raadpleeg een professional
  Als puistjes aanhouden ondanks je inspanningen, raadpleeg ons. Als dermatoloog kunnen we een gepersonaliseerd behandelplan opstellen dat past bij jouw specifieke huidtype en behoeften.

Onze missie: zo snel mogelijk resultaat zodat jij weer kan stralen

samen gaan we jouw droomhuid bereiken

Puistjes kunnen frustrerend zijn, maar met de juiste aanpak en consistente huidverzorgingsroutine kun je ze effectief aanpakken en genieten van een heldere, gezonde huid. Bij ClearSkin Huidinstituut staan we klaar om je te helpen op weg naar een stralende huid zonder puistjes.

Wij zijn een erkend huidinstituut

Als erkend acne instituut ben ik gespecialiseerd in acne en geregistreerd bij brancheorganisatie ANBOS, zodat u er zeker van kunt zijn doeltreffend en professioneel geholpen te worden door opgeleide specialisten. Hierdoor vergoeden veel zorgverzekeraars gedeeltelijk of geheel de kosten voor acne behandelingen (dit is afhankelijk van de polisvoorwaarden). Voor een overzicht van de zorgverzekeraars die de acne behandeling vergoeden, klik hier.

Reviews Clearskin Huidinstituur

Steffi Elfring

“Na mijn 22e heb ik pas acne gekregen, en had ik binnen een jaar voor mijn gevoel ieder schoonheidsmiddeltje geprobeerd tot ik clearskin huidinstituut tegen kwam op Facebook. Ik ben met Iris het traject gestart en had er vanaf het begin al een heel goed gevoel bij. De acne word van buiten af behandeld met behandelingen en de skincare van medik8. Wat zo speciaal is aan Iris is dat zij ook van binnenuit behandeld. Dit door het juiste voedingsadvies, de juiste supplementen en een aangepast dieet, ook heb ik een voedselintollerantie test gedaan en een vegan detox van ScKIN. Dit alles heeft mijn huid in korte tijd enorm verbeterd. Niet alleen mijn huid is verbeterd maar mijn gezondheid is met sprongen vooruitgegaan. Minder vermoeidheid, meer weerstand, en ook nog eens 7.5 kilo afgevallen. Ik voel me beter dan ooit!”

Hanneke van der Wiel

“Iris heeft ontzettend geholpen met het herstel van mijn huid. Nadat ik extreme ontstekingen op mijn gezicht had gekregen, kwam ik bij Iris terecht. Ze heeft professioneel gekeken naar wat er aan de hand is en geholpen bij het herstel dmv huidscan, bloedscan en voedingsintolerantietest. Op die manier keek ze niet alleen van buiten maar ook van binnenuit. Ik wist daardoor beter welke voeding ik moest vermijden en welke vitamines ik extra nodig had. Daarnaast heeft LED-lichttherapie mijn huid ook een stuk verbeterd! Ik ben heel tevreden over haar aanpak en ik raad haar iedereen aan! :-)”

Charissa Rietveld

“Super tevreden met het resultaat van mijn huid! Mijn huid was erg rood en geïrriteerd. Daarnaast had ik hier en daar wat kleine bultjes. Toen ik duidelijk advies van Iris (Clearskin) had gekregen, ben ik direct gestart met het gebruik van producten en een aantal LED behandelingen. De roodheid, bultjes en irritatie in mijn huid is in korte tijd enorm verminderd. Eindelijk is een laag make-up niet meer nodig! Mijn huid is een stuk sterker en ziet er top uit. Iris heeft echt een enorme passie voor haar vak, ze is professioneel en zeer deskundig. Twijfel niet aan haar en boek een afspraak.”

Blijvend van je huidprobleem af door onze unieke werkwijze

Fase 1: onderzoek

We gaan eerst de oorzaak achterhalen met behulp van een huidscan, optioneel aangevuld met bloed- en ontlastingonderzoek via een betrouwbaar laboratorium.

Fase 2: de oorzaak verhelpen

Dan gaan we de oorzaak aanpakken d.m.v. voeding- en leefstijladvies, de hoogste kwaliteit supplementen en huidverzorging.

Fase 3: behandelingen

Wanneer de oorzaak aangepakt wordt kunnen we gaan behandelen. Alle onzuiverheden moeten er uit. Zo krijgen we sneller resultaat.

Wij werken anders dan andere salons. Wij doen niet aan symptoombestrijding, maar gaan echt opzoek naar de oorzaak. Daardoor pakken we het probleem bij de kern aan, waardoor het huidprobleem snel en blijvend verdwijnt.

Onze waanzinnige resultaten

Download ons gratis healthy skin receptenboek!