Gratis verzending vanaf €75
Gratis verzending vanaf €75

Havermout fruit crumble

Wat ziet dit recept er lekker uit he! De fruit havermout crumble is een gezond dessert en ook heel goed voor de huid.

Fruit bevat lekker veel vitaminen (antioxidanten) die die huid verstevigen, soepel houden, de huid beschermen en het gaat huidveroudering tegen. Havermout is ook een wonder ingrediënt voor de huid. Havermout kan de huid tijdelijk beschermen, huid irritatie verminderen en jeuk verlichten. Ook hierin zitten erg krachtige antioxidanten. In havermout zitten saponinen die de huid reinigen, en vitaminen die kalmerend op de huid werken. Vezels in havermout helpen de huid vocht aan te trekken en ook vast te houden. Hazelnoten bevatten veel vitamine E. De vitamine E en de vetten van deze noot helpen bij het hydrateren van de huid. Het houdt de huid zacht en soepel. Kortom, genoeg redenen om dit dessert te eten voor een mooie gezonde huid!

Aantal personen: 6
Kcal: 535 kcal (89 kcal per persoon)

Ingrediënten
700 g stoofpeertjes op lichte siroop (pot à 350 g)
2 jazz-appels
250 g diepvries frambozen en blauwe bessen
1 medium handsinaasappel
100 g havermout
100 g tarwebloem
100 g ongezouten roomboter (koud)
115 g hazelnoot
6 el ahornsiroop

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Laat de 700g stoofpeertjes uitlekken in een vergiet en vang het vocht op. Snijd ze in de lengte in parten en verdeel over de bodem van de ovenschaal.

Schil de 2 appels en snijd ze in parten. Verwijder het klokhuis. Snijd de parten in stukjes. Verdeel met de frambozen en blauwe bessen over de peren in de schaal.

Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers 1 helft uit. Meng het sap met de helft van het opgevangen perensap en schenk over het fruit in de schaal.

Doe 100 g havermout en 100g tarwebloem in een kom en roer door. Snijd 100g boter in blokjes en voeg toe. Meng met koele handen tot een kruimelig deeg.

Hak de hazelnoten grof en schep door het deeg. Roer voorzichtig 6 eetlepels ahornsiroop erdoor. Verdeel het deeg over het fruit.

Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin. Neem de crumble uit de oven en laat 10 min. afkoelen

Serveer de havermout fruit crumble eventueel met een bolletje ijs.

Eet smakelijk!

    Cart